Ekebo gård

Ett äppleträd som planterats på 1800-talet och ett 100 år gammalt päronträd – kom och känn historiens vingslag.

Boende
Kulturmiljö
Meet the locals
Vandringsled
Vägbeskrivning

ÖPPETTIDER PÅ Ekebo gård Lidköping

2024 : Vi håller öppet på Bifondsdagen 19 maj, för besök övriga dagar-  boka på visitekebo@gmail.com

En trädgård präglad av det tidiga 1900-talets ideal

Ekebo ligger ett stenkast från Läckö Slott. Fram till 1930 hörde gården till slottet men är idag friköpt. Här drivs nu ett generationsägt jordbruk. Spannmål odlas på ca 20 hektar, produktionen är ekologisk och är certifierad enligt KRAV. Försäljning av gårdens produkter (tex vetemjöl och lammskinn) kombineras med boende och småskalig besöksverksamhet. Hela gården är ett byggnadsminne. Trädgården på Ekebo gård är en typisk västsvensk bondeträdgård. Här samsas förtjusande rosor, pioner och lavendel om uppmärksamheten. I trädgårdens ena hörn kan man njuta av en vacker syrenberså med både unga och gamla syrener. Nedanför köksträdgården finns en stor fruktträdgård med ett tjugotal äppleträd. Här finns även stora lövträd som lind, ek, ask, lönn och valnötsträd samt hassel. 

Trädgården är något kuperad men framkomlig med rollator och barnvagn. Tyvärr sämre framkomlighet för rullstol. Det går att köra bil hela vägen fram till trädgården. Utedasset har hög tröskel vilket försvårar tillgängligheten. Parkering finns för bil och buss. Kopplade hundar är välkomna. Egen matsäck äts med fördel utefter Pilgrimsleden, ca 75 m från gården.

Varmt välkommen att ta del av Trädgårdsresan, Bifonden och ett urval av våra medlemmar. I år firar Trädgårdsresan tio år och det firar vi med en sommarutställning på Sundsby Säteri.
Invigning av Susiés English Garden den 30 juni kl 11.00. Vi knyter åter igen ihop banden mellan Sverige och England. På plats finns bland andra Susie White, trädgårdens designer. Susie kommer, tillsammans med trädgårdsmästaren och författaren Simon Irvine att inviga trädgården. Trädgårdsresan bjuder på alkoholfritt bubbel. Varmt välkommen!