Lödöse museum, Örtagården

Söker du en rofylld plats och vill njuta av vackra färger och former? Då är det hit till Örtagården du ska bege dig. Här känner du historiens vingslag samtidigt som du befinner dig i en levande utställningsmiljö.

Café
Kulturmiljö
Vandringsled
Vägbeskrivning

ÖPPETTIDER PÅ Lödöse museum Örtagården Lilla Edet

Vecka
År
13 Nov Mån14 Nov Tis15 Nov Ons16 Nov Tor17 Nov Fre18 Nov Lör19 Nov Sön
STÄNGT
ÖPPNAR 11:00
STÄNGER16:00
ÖPPNAR 11:00
STÄNGER16:00
ÖPPNAR 11:00
STÄNGER19:00
ÖPPNAR 11:00
STÄNGER16:00
ÖPPNAR 11:00
STÄNGER16:00
ÖPPNAR 11:00
STÄNGER16:00

En oas för alla sinnen och en plats för inspiration och eftertanke

Örtagården är under ständig förändring, inspirerad av den kunskap som finns om de medeltida örtagårdarna. Intresset för växters läkande egenskaper har funnits i Norden sedan forntiden. Den medeltida örtagården hade en viktig andlig roll då den ansågs vara en jordisk symbol för paradiset. Nu kan du komma hit och känna efter om den här platsen är paradiset för dig! Vi hoppas den är det. Här i Örtagården vid Lödöse museum möts du av grusade gångar, blomsterprakt, flertalet växter, binas surr och i mitten, en brunn med porlande vatten. Sitt gärna ner och njut av både medhavd fika och den fantastiska omgivningen. Sommartid arrangeras diverse utställningar och aktiviteter. Här berättas gärna om de medeltida växternas olika användningsområden och symbolik.

Platsen är tillgänglig för både rullstol, rullator och barnvagn. Det finns parkeringsmöjligheter och om du reser kommunalt så finns anslutningsbussar från tågstationen Lödöse södra. Bussen tar dig hela vägen fram. I museets entré hittar du både butik och café samt toaletter. Kopplade hundar är välkomna i örtagården.