Lundens Trädgård

Ett paradis för dig som älskar dahlior, kom och låt dig förföras.

ÖPPETTIDER PÅ Lundens trädgård Mark

Öppen trädgård 2024: söndag 18 aug samt 25 aug 13.00-17.00 Entré 50 kr.
Självplock av dahlior startar den 18 aug.

För mer info - se Instagram lundensdahlior

I vackra Älekulla finns mycket att uppleva

Här i Lundens trädgård planteras varje vår runt 1000 dahlielökar av 150 olika sorter, både nya och av de gamla kultursorterna. Utöver det imponerande dahlielandet finns perenner, stenparti, damm, växthus och träd och vackra stengångar binder samman trädgårdens olika delar. På plats kan du även stifta bekantskap med gårdens djur.

I trädgården finns gott om sittplatser och under sensommaren, då dahliorna blommar som vackrast, iordningsställs ett kafé med plats för ca 40 personer. Under öppettiderna erbjuds enklare fika och försäljning av honung och marmelad. Entré 30 kr. Självplock av dahlior erbjuds specifika datum. Kopplade hundar är välkomna. Gästtoalett finns och parkering kan ske på gården i anslutning till trädgården. Trädgårdsvandringar för grupper erbjuds efter överenskommelse.

Varmt välkommen att ta del av Trädgårdsresan, Bifonden och ett urval av våra medlemmar. I år firar Trädgårdsresan tio år och det firar vi med en sommarutställning på Sundsby Säteri.
Invigning av Susiés English Garden den 30 juni kl 11.00. Vi knyter åter igen ihop banden mellan Sverige och England. På plats finns bland andra Susie White, trädgårdens designer. Susie kommer, tillsammans med trädgårdsmästaren och författaren Simon Irvine att inviga trädgården. Trädgårdsresan bjuder på alkoholfritt bubbel. Varmt välkommen!