Runevads trädgård

En avslappnad miljö perfekt för en stunds grön njutning. Inspireras av omgivningarna och låt dig väl smaka av det goda fikat som ingår i entrén.

ÖPPETTIDER PÅ Runevads trädgård Falkenberg

Öppen trädgård 2024:
19 maj ( Bifondsdagen) samt 30 juni ( Tusen Trädgårdar)

Även öppet efter överenskommelse, för större sällskap och grupper.

Här möts Medelhavet, Japan och Sverige i en grön inramning

Välkommen att njuta av medelhavsområdet runt poolen och dess palmer eller strosa bara runt. Det finns mycket att upptäcka. Trädgården erbjuder bland annat en stor damm med guldfiskar i och där en rostfri vattenkana tar vattnet fram och tillbaka. Blickfång finns här och där i form av trädgårdssmycken. Från en liten Japaninspirerad hörna leder den perennkantade grusgången fram till ett åttkantigt växthus omgärdat av rosor och en cottage garden. Trädgården är hem för några djur. Här finns två hundar, guldfiskar och badglada ankor. Det finns även en liten butik med perenner och fina ting för dina gröna rum. Vid det stora orangeriet finns en blomsterodling med självplock av snitt. Här ordnas även workshops i blomsterarrangemang.

På de stora grönytorna fungerar det fint att ta sig fram med rullstol och barnvagn. Det är dock något mer svårframkomligt i vissa delar av trädgården. Kopplade hundar är välkomna. I det stora orangeriet serveras det fika som ingår i entrén. Det finns även möjlighet att äta medhavd matsäck. Gästtoalett finns i form av ett utedass. Med tanke på dammarna och poolen är det viktigt med god uppsikt över medföljande barn. Parkeringsmöjligheter för både bil och buss.

Varmt välkommen att ta del av Trädgårdsresan, Bifonden och ett urval av våra medlemmar. I år firar Trädgårdsresan tio år och det firar vi med en sommarutställning på Sundsby Säteri.
Invigning av Susiés English Garden den 30 juni kl 11.00. Vi knyter åter igen ihop banden mellan Sverige och England. På plats finns bland andra Susie White, trädgårdens designer. Susie kommer, tillsammans med trädgårdsmästaren och författaren Simon Irvine att inviga trädgården. Trädgårdsresan bjuder på alkoholfritt bubbel. Varmt välkommen!