Runtminknut

Välkommen till den inspirerande familjeträdgården med de många kreativa lösningarna!

ÖPPETTIDER PÅ Runtminknut

Öppet 26-27 juni, 10-11 juli, 31 juli-1 aug och 7-8 augusti. Kl.12-16, till förmån för Bifonden.
Övrig tid bokas.

En trädgård för alla sinnen – året runt

Trädgården består av ett flertal mysiga rum, var och ett med sin egen prägel, men ändå med en gemensam stil. Här finns bl. a flera pergolas, upphöjda rabatter, en köksträdgård och ett flitigt använt växthus, byggt genom återbruk. Många av växterna i trädgården är valda för sina vackra blad och kombinationer dem emellan. Blomningen är ofta ljus för att synas väl i skymningen. Hönorna i hönsgården tillför trivsamt kackel och porlande vatten, knastrande grus och insekters surr bidrar till den njutning du kan uppleva här. Strosa runt och göra dina egna upptäckter, smittas av trädgårdsglädjen och fika i antingen sol eller skugga. Fika ingår i entrén, gratis för barn.

Trädgården har något att erbjuda under årets alla årstider. Från vårens tulpaner i kruka till vinterns gröna växter, ljusslingor och lyktor.

Trädgården har god tillgänglighet. Viss försäljning av trädgårdsrelaterade produkter och växter kan förekomma. Gästtoalett finns ej och hundar ombeds att inte medfölja i trädgården.

Turistrådet Västsverige har satt samman ett förslag på en roadtrip i Boråsregionen. Ut och njut.
Läs hur den kända trädgårdsprofilen Susie White förvånades och förtjusades över vad de svenska trädgårdarna hade att erbjuda under hennes rundresa.
Den klassiska engelska trädgården i Jonsered har fått en motsvarighet i Saltwell Park, Gateshead, Newcastle, en västsvensk trädgård, ”The Buzzing Garden”. Läs här om den fina invigningen!