Smedja Therese, Möjligheternas Trädgård & Skulpturpark Ouroboros

Välkommen till en plats med allt från hantverk och konst till hembakade läckerheter. Allt detta i en härlig trädgård under ständig förvandling. Här står inte livet stilla!

Café
Kulturmiljö
Vägbeskrivning

ÖPPETTIDER PÅ Smedja Therese, Möjligheternas Trädgård & Skulpturpark Ouroboros Götene

Vecka
År
19 Feb Mån20 Feb Tis21 Feb Ons22 Feb Tor23 Feb Fre24 Feb Lör25 Feb Sön

Liv och kreativitet i en inspirerande miljö

Möjligheternas Trädgård & Skulpturparken Ouroboros ligger intill Smedja Therese. Trädgården är indelad i rum med äppleträd, bokar, ekar och perenner i en skön blandning. Trädgårdsstilen är engelsk cottage och odlingsprincipen är den ekologiska. Här finns lusthus, stenpartier och ett litet växthus. Fruktträd och bärbuskar samsas med blommor av alla de slag. Det finns även gift- och trolldomsörter! Tomten är på hela 7000 kvadrat och här planeras bland annat för en vacker Forrestgarden. Stora stenblock som naturligt finns på platsen används kreativt till att bygga nya rabatter, de ger ett utmärkt skydd och bevarar fukten i marken.

Skulpturerna i parken byts ut med jämna mellanrum så varje besök här blir unikt. Utformningen av trädgården samverkar med konstnärernas verk, materialval och tekniker. Här möts du även av hönor, tuppar och katter som är med och bidrar till en härlig atmosfär. 

Smedjan är öppen för besök som dock behöver förbokas. Guidning av trädgården med skulpturer och smide erbjuds på svenska och engelska. Entré kostar 50 kr. Det finns gästtoalett. Parkering för bil och buss ligger nära intill. Du kan köpa hembakt fika, konst, konsthantverk mm.