Smedja Therese, Möjligheternas Trädgård & Skulpturpark Ouroboros

Välkommen till en plats med allt från hantverk och konst till hembakade läckerheter. Allt detta i en härlig trädgård under ständig förvandling. Här står inte livet stilla!

Café
Kulturmiljö
Vandringsled
Vägbeskrivning

ÖPPETTIDER PÅ Smedja Therese, Möjligheternas Trädgård & Skulpturpark Ouroboros Götene

Vecka
År
22 Jul Mån23 Jul Tis24 Jul Ons25 Jul Tor26 Jul Fre27 Jul Lör28 Jul Sön
ÖPPNAR 12:00
STÄNGER18:00
ÖPPNAR 12:00
STÄNGER18:00
ÖPPNAR 12:00
STÄNGER18:00
ÖPPNAR 12:00
STÄNGER18:00

Liv och kreativitet i en inspirerande miljö

Möjligheternas Trädgård & Skulpturparken Ouroboros ligger intill Smedja Therese. Trädgården är indelad i rum med äppleträd, bokar, ekar och perenner i en skön blandning. Trädgårdsstilen är engelsk cottage och odlingsprincipen är den ekologiska. Här finns lusthus, stenpartier och ett litet växthus. Fruktträd och bärbuskar samsas med blommor av alla de slag. Det finns även gift- och trolldomsörter! Tomten är på hela 7000 kvadrat och här planeras bland annat för en vacker Forrestgarden. Stora stenblock som naturligt finns på platsen används kreativt till att bygga nya rabatter, de ger ett utmärkt skydd och bevarar fukten i marken.

Skulpturerna i parken byts ut med jämna mellanrum så varje besök här blir unikt. Utformningen av trädgården samverkar med konstnärernas verk, materialval och tekniker. Här möts du även av hönor, tuppar och katter som är med och bidrar till en härlig atmosfär. 

Smedjan är öppen för besök som dock behöver förbokas. Guidning av trädgården med skulpturer och smide erbjuds på svenska och engelska. Entré kostar 50 kr. Det finns gästtoalett. Parkering för bil och buss ligger nära intill. Du kan köpa hembakt fika, konst, konsthantverk mm.

Varmt välkommen att ta del av Trädgårdsresan, Bifonden och ett urval av våra medlemmar. I år firar Trädgårdsresan tio år och det firar vi med en sommarutställning på Sundsby Säteri.
Invigning av Susiés English Garden den 30 juni kl 11.00. Vi knyter åter igen ihop banden mellan Sverige och England. På plats finns bland andra Susie White, trädgårdens designer. Susie kommer, tillsammans med trädgårdsmästaren och författaren Simon Irvine att inviga trädgården. Trädgårdsresan bjuder på alkoholfritt bubbel. Varmt välkommen!