Strandparken i Kungälv

Kom och njut av den vackra strandpromenaden i den rofyllda Strandparken. Bin surrar, blommor och träd tävlar om din uppmärksamhet och mitt i allt detta kan du sitta ner och beundra utsikten över Nordre älv.

ÖPPETTIDER PÅ Strandparken i Kungälv

Vecka
År
22 Jul Mån23 Jul Tis24 Jul Ons25 Jul Tor26 Jul Fre27 Jul Lör28 Jul Sön
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT

Här är gott att vara

2015 anlades ett 650 kvadratmeter stort kvarter med perennplanteringar som bl.a består av en gigantisk samling höstflox. Ett 70-tal sorter blommar från slutet av juli till sent om hösten och sprider en fantastisk doft. 17 500 narcisser och 2500 scilla pockar också på din uppmärksamhet. När du ser dig omkring kommer du lägga märke till att Strandparken består av rester från gamla villaträdgårdar. Något som stensatta kajer, trädgårdsväxter och fruktträd vittnar om. I parken finns 3 bisamhällen. Här finns även skulpturer och fontäner att beskåda och vill du vila benen finns det, sommartid, solstolar att slå sig ner i. För boulefantasten finns det en bana för det att nyttja. Vassen som flyter upp i parken tas omhand och återanvänds till kompost. På komposten sås varje vår en sommarblomsteräng till binas stora glädje.

Kopplade hundar är välkomna i parken och det finns gott om plats att njuta av egen matsäck. Strandparken är en offentlig, kommunal park öppen för alla, alltid. Parkvisningar annonseras på kommunens hemsida, växtlistor likaså.

Varmt välkommen att ta del av Trädgårdsresan, Bifonden och ett urval av våra medlemmar. I år firar Trädgårdsresan tio år och det firar vi med en sommarutställning på Sundsby Säteri.
Invigning av Susiés English Garden den 30 juni kl 11.00. Vi knyter åter igen ihop banden mellan Sverige och England. På plats finns bland andra Susie White, trädgårdens designer. Susie kommer, tillsammans med trädgårdsmästaren och författaren Simon Irvine att inviga trädgården. Trädgårdsresan bjuder på alkoholfritt bubbel. Varmt välkommen!