Trädgården vid Viskan

Hör hur det surrar! Den stora trädgården vid ån Viskan är rena paradiset för humlor, bin och fjärilar. Här njuter både du och pollinatörerna av sommarens alla blommor.

ÖPPETTIDER PÅ Trädgården vid Viskan Varberg

Öppet för Bifonden 19 maj 2024 10-15

Öppet alla söndagar i juli 2024 10-15

Besök efter överenskommelse. Bokning på hemsidan.

En trädgård stor som en park

Alldeles intill ån Viskan ligger trädgården som är på hela 20 000 kvadratmeter. Här samsas skog, gräsmattor och blomsterrabatter om utrymmet.  Historiskt har det varit en fruktträdgård men nu ligger fokus på blommande rabatter. Trädgårdsstilen är Cottage Garden med arts- and craftsinfluenser. Gå gärna runt och njut av hortensia, nävor och mängder av sommarblommor. Det är en riktig sommarträdgård! Kommer du hit under sensommaren möts du av ett 70-tal blommande dahlior. Huset på platsen byggdes i slutet av 1920-talet av en allkonstnär med många visioner. Även trädgården anlades under samma period men är under ständig utveckling. Det här är en härlig plats att bli inspirerad av.

Parkeringsmöjligheterna är begränsade så bokning krävs inför ett besök. Guidning erbjuds på svenska och engelska. Trädgården är tillgänglig för barnvagn och rullstol även om det på vissa ställen kan vara lite ojämn mark. Koppade hundar är välkomna. Gästtoalett finns.

Varmt välkommen att ta del av Trädgårdsresan, Bifonden och ett urval av våra medlemmar. I år firar Trädgårdsresan tio år och det firar vi med en sommarutställning på Sundsby Säteri.
Invigning av Susiés English Garden den 30 juni kl 11.00. Vi knyter åter igen ihop banden mellan Sverige och England. På plats finns bland andra Susie White, trädgårdens designer. Susie kommer, tillsammans med trädgårdsmästaren och författaren Simon Irvine att inviga trädgården. Trädgårdsresan bjuder på alkoholfritt bubbel. Varmt välkommen!