Välkommen till trädgårdsresan
Skattkartan för en trädgårdsresa genom Västsverige.

EN SKATTKARTA FÖR TRÄDGÅRDSENTUSIASTEN

Här finns små trädgårdar i lantliga landskap, ekologiska trädgårdar, stora slottsträdgårdar, specialiserade trädgårdar och plantskolor samt historiska trädgårdar i kulturmiljöer. I trädgårdarna odlas allt från frukter, bär, grönsaker och kryddor till rosor, pioner, sommarblommor, perenner och blommande träd.

SÅ MYCKET MER UTÖVER SJÄLVA TRÄDGÅRDARNA

Här finns trädgårdar som kan rekommendera övernattning, mat, butiker, design och berättelser. Hängivna odlare som delar med sig av sin stora kunskap och arrangerar vandringar, visningar, guidningar, upplevelser och program. Allt med lokal anknytning.

MED INSPIRATION FRÅN DET FRÄMSTA TRÄDGÅRDSLANDET

Trädgårdsresan är en västsvensk variant av The Yellow Book, berömd för sina magnifika besöksträdgårdar i Storbritannien.

TILLSAMMANS VÄRNAR VI OM VÅRA BIN

Vi på Trädgårdsresan har startat Bifonden – en fond till bin och andra pollinatörers förmån. Ett besök i Trädgårdsresans trädgårdar innebär en möjlighet att lämna ett ekonomiskt bidrag. Pengarna som kommer in hanteras tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan och Sveriges Biodlares Riksförbund. Alla bidrag välkomnas, stora som små. 

Trädgårdsresans karta illustration
Köp Bifondens bok och poster, till förmån för våra pollinerande insekter!
Från import av en Klassisk Engelsk Trädgård till Jonsered, Göteborg till export av en Västsvensk Trädgård till Gateshead, Newcastle!
26/3 2018 är premiärdatumet för tradgardsresan.se!