Bartley Garden

Här växer en trädgård fram i en skön blandning av engelsk Cottage Garden och naturenlig västsvensk trädgård. Är du nyfiken på hur det kan se ut på en gård där ägarna är trädgårdsdesigners och trädgårdsmästare? Då har du kommit rätt!

Café
Kulturmiljö
Vägbeskrivning

ÖPPETTIDER PÅ Bartley Garden Tjörn

Trädgården är under uppbyggnad och tar för närvarande enbart bokade besök.

Butiken på L:A Askerön har öppet
fre 16:00-19:00
lör-sön 12:00-15:00

Klassisk lantbruksträdgård möter skogsträdgård och i ladan finns gårdsbutiken med sitt lockande sortiment

Vid havet på Lilla Askerön ligger gården med anor från sent 1800-tal. Stora delar av trädgården är fortfarande en klassisk lantbruksträdgård med öppna stora gräsytor, med gamla fruktträd och med gammaldags perenner. En inhägnad köksträdgård med orangeri och upphöjda odlingsbäddar, håller på att anläggas. Här skall man kunna gå och sitta bland grönsaker, blomsterprakt och surr från humlor och bin. Gårdens Hedemorahöns går fritt i trädgården och bidrar med både gödning och ägg. 

Längs hela trädgårdens västersida tonar en fantastisk och dramatisk bergvägg upp sig. Nedanför berget växer idag vackra stora ekar tillsammans med vilda ormbunkar. Denna plats har påbörjat sin förvandling till skogsträdgård med en trolsk känsla, härliga nivåskillnader, drama och woodlandväxter tillsammans med barrväxter, hortensior, rhododendron och magnolior. 

I den gamla ladan ligger den charmiga gårdsbutiken med ett noga utvalt sortiment för både hem och trädgård. Här kan du även köpa svenskodlade perenner, buskar och småträd. I trädgårdens sommaröppna café kan du njuta av fika med utsikt över den glittrande Askeröfjorden. Det finns även plats i trädgården för dig som föredrar medhavd fika.

Antalet besökare begränsas till 60 personer åt gången. Vänligen boka ditt besök via telefon alt. via hemsidan. Guidning erbjuds på svenska, engelska och tyska. Kopplade hundar är välkomna. Parkering för bilar sker på gatan intill.

Varmt välkommen att ta del av Trädgårdsresan, Bifonden och ett urval av våra medlemmar. I år firar Trädgårdsresan tio år och det firar vi med en sommarutställning på Sundsby Säteri.
Invigning av Susiés English Garden den 30 juni kl 11.00. Vi knyter åter igen ihop banden mellan Sverige och England. På plats finns bland andra Susie White, trädgårdens designer. Susie kommer, tillsammans med trädgårdsmästaren och författaren Simon Irvine att inviga trädgården. Trädgårdsresan bjuder på alkoholfritt bubbel. Varmt välkommen!