EKA Miljörum

Den här platsen berättar en otrolig historia om ett område som en gång varit förorenat men som genom sanering fått ett nytt liv. Visionen är att miljön här ska bevaras i minst 1000 år!

ÖPPETTIDER PÅ EKA Miljörum Bengtsfors

Vecka
År
08 Apr Mån09 Apr Tis10 Apr Ons11 Apr Tor12 Apr Fre13 Apr Lör14 Apr Sön
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT

Det perfekta utflyktsmålet för hela familjen

Parken, som 2020 firade 10-årsjubileum, har mycket intressant att erbjuda för den nyfikne. Med tanke på platsens speciella förutsättningar har en rad hänsyn fått tas, jämfört med en traditionell park. Sten och vatten är bärande tema och mycket inspiration är hämtad från Japan. Bäcken är konstgjord och vattnet pumpas upp från den intilliggande sjön. Bäckträdgården är byggd i etapper med flera avlånga ”tittskåp”. Tanken är att man ska gå utefter långsidan och få en fin inblick i vad trädgårdskonst kan vara. Stenarnas inskriptioner förmedlar budskap till framtiden på olika sätt. Här finns en spännande stenlabyrint för alla med spring i benen. Söder om EKA Miljörum finns en fjärilspark och intill det norra brofästet av EKA-bron ligger slussparken. Parken ligger vid Bengtsfors slusstation som är en del av Dalslands kanal. Här är som allra vackrast under försommaren men EKA är öppet året om. För den vetgirige finns informationstavlor som berättar om denna unika plats och det arbete som här har genomförts. 

Kopplade hundar är välkomna och det finns goda parkeringsmöjligheter. Det finns grillplatser och egen matsäck kan avnjutas på flera ställen runtom i parken.