Gräfsnäs Slottsruin och park

Kom och njut av en miljö som är både historisk och vacker. Väl här kommer du förstå varför platsen är en av Alingsås Kommuns mest besökta utflyktsmål.

Café
Restaurang
Kulturmiljö
Vägbeskrivning

ÖPPETTIDER PÅ Gräfsnäs Slottsruin och park Alingsås

Vecka
År
19 Feb Mån20 Feb Tis21 Feb Ons22 Feb Tor23 Feb Fre24 Feb Lör25 Feb Sön
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT

Gräfsnäs Slottsruin och park – en plats med anor sedan mitten av 1500-talet

Parken har en lång och spännande historia från skilda epoker. Här har funnits ett ståtligt slott, en praktfull barockpark och en klassisk engelsk park. Flera av de diken, vallgravar och alléer som fortfarande finns är rester från gamla försvars- park- och trädgårdsanläggningar. Idag månar man om att bevara den historiska parken samtidigt som plats ges till lokalt kultur- och friluftsliv. I parken finns härliga grönytor för både aktivitet, bad, solning och picnic. I en del av parken har Bjärke hembygdsförening samlat byggnader från 1700-1800 talen som de visar upp. På våren lockas många hit för att njuta av vitsippor i mängder. Under sommaren hålls flera evenemang, marknader och framträdanden.

Du kan välja att ta dig till parken med tåg på Anten-Gräfsnäs museijärnväg eller med bil. Slottsparken är tillgänglighetsanpassad, likaså restaurangen och caféet, dock ej själva slottsruinen. Lekplats och toalett finns på området. Hundar är tillåtna. Det finns bra med parkeringsmöjligheter.