Råda säteri

Välkommen till en levande säterimiljö en kvarts bilresa från Göteborg. Strosa omkring, fika, shoppa, lek och lär – året runt. Här finns något för alla.

Café
Restaurang
Kulturmiljö
Vägbeskrivning

ÖPPETTIDER PÅ Råda säteri Härryda

Vecka
År
22 Jul Mån23 Jul Tis24 Jul Ons25 Jul Tor26 Jul Fre27 Jul Lör28 Jul Sön
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT

Från fransk barockträdgård till plantskola och prydnadsträdgård

Råda Säteris trädgårdshistoria är lång och innehållsrik. Genom seklerna har trädgården förändrats efter intresse, behov och rådande ideal. Under senare delen av 1800-talet fanns stora grönsaks-, frukt- och blomsterodlingar. Skörden såldes på torget i Göteborg. Jordbruk bedrevs fram till 1975. Där efter följde en lite slumrande tillvaro för att sedan väckas till liv och nu blomstrar både köks- och prydnadsträdgården. På säteriet sjuder det av liv och rörelse. Framför bikuporna dansar bin, det finns små genuina butiker med diverse hantverk och designföremål, det finns goda fikamöjligheter och för alla dem med spring i benen så är utrymmet gott för lek och bus. För den badsugne finns en liten strand samt hopptorn. Rabatterna är designade av erkända trädgårdskonstnärer. Här finns trädgårdskonst av hög kvalitet. Snittblommor för självplock erbjuds framför Gula villan. Gå gärna ut på Labberahalvön, en fin promenadväg leder dig ut och det finns mängder av mysiga platser att äta sin medhavda matsäck på.

Evenemangen avlöser varandra här, allt från teater till theprovning och blomsterbinderi. För aktuellt program, se hemsidan.

Trädgårdsvandringar arrangeras och guidning erbjuds på svenska, engelska och franska. Det finns goda parkeringsmöjligheter för både bil och buss. Kopplade hundar är välkomna. Gästtoalett finns.

Varmt välkommen att ta del av Trädgårdsresan, Bifonden och ett urval av våra medlemmar. I år firar Trädgårdsresan tio år och det firar vi med en sommarutställning på Sundsby Säteri.
Invigning av Susiés English Garden den 30 juni kl 11.00. Vi knyter åter igen ihop banden mellan Sverige och England. På plats finns bland andra Susie White, trädgårdens designer. Susie kommer, tillsammans med trädgårdsmästaren och författaren Simon Irvine att inviga trädgården. Trädgårdsresan bjuder på alkoholfritt bubbel. Varmt välkommen!