Tips
Välkommen att botanisera bland ett urval av inspirerande trädgårdsböcker. Vi hoppas att du hittar något som passar just dig. Det är Stadsbiblioteket Göteborg som står bakom merparten av tipsen. Övriga böcker som rekommenderas är skrivna av Trädgårdsresans egna medlemmar. Trevlig läsning.
Bokashi Bokashi - för en bättre jord av Peter Streijffert 2019 Gör din egen jord! Det enda du behöver är två hinkar under diskbänken och bokashiströ eller spray. Klicka på bilden för att läsa mer.
Stadsodlingens historia Stadsodlingens historia. Kålgårdar, kolonier och asfaltblommor av Ulrika Flodin Furås 2019. Klicka på bilden för att läsa mer.
Författarens trädgård Författarnas trädgård av Jackie Bennett 2020 Roald Dahl och Beatrice Potter skrev många av sina böcker i sina trädgårdar. Klicka på bilden för att läsa mer.
Skörda regnvatten av Eva Mathiasson och Susanna Widlundh 2016  Vattenbrist, sinande brunnar och sjunkande grundvatten får många av oss att drömma om en trädgård oberoende av kommunalt rent vatten. Klicka på bilden för att läsa mer.